Domácí tlačenka
- 1,3 ks vepřového kolena
- 1 cibule
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 1 ČL soli
- 10 kuliček pepře
- 3 stroužky česneku
Do již uvařeného masa:
- 2 ČL majoránky
- 1 ČL soli do již uvařeného masa
- ½ ČL pepře do již uvařeného masa
Zalijeme vodou. Vaříme dokud není maso úplně měkké. Do vývaru z kolene dáme 3 stroužky prolisovaného česneku a vaříme bez poklice 0,5 hodiny, musíme zredukovat tekutinu. Maso pokrájíme na kousky dle toho jakou chceme strukturu tlačenky. Vepřové kůže z kolene nakrájíme opravdu najemno a ještě rozmělníme nožem. Přidáme 0,5 ČL pepře a 1 ČL soli, 2 ČL majoránky. Přiléváme horký vývar, nesmí ho být moc. Plníme do obalu na tlačenku. Upevníme. Než vychladne, každých 10 minut otáčíme. Do druhého dne v ledničce krásně ztuhne.