Čínská "červená" polévka

  • 1 kuřecí prso nebo směs na polévku
  • 1 cibule
  • bobkový list
  • nové koření 6 kuliček
  • velký protlak
  • 2 kostky masového bujónu
  • 1 velká mrkev
  • Kukuřice
  • Hrášek
  • čerstvá paprika
  • 2 vejce
  • cukr
  • ocet
  • škrob
  • chilli
  • sojová omáčka
  • olivový olej

 

Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.

Když je maso pořádně uvařené, nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít rovnou do polévky, ale i přesto do ní budeme přidávat bujón. Na olivovém oleji osmahneme cibulku s bobkovým listem a novým kořením, až je cibule růžová. Zalejme protlakem a vývarem, který jsme si připravili pomocí kostek bujónu a vařící vody ( nebo vývaru z masa). Přidáme mrkev, a vaříme dokuď je mrkev pěkně měkká - čím menší kostky uděláme, tím to bude rychlejší. Poté přidáme kukuřici, hrášek a papriku. Dochutíme sojovou omáčkou, chilli, můžeme použít i tabasco, solí a pepřem. Přidáme cca 3 lžíce cukru, a dvě lžíce octa. Přivedeme k varu a do polévky nalejeme rozkvedlané vejce, které v polévce hned zase rozmícháváme metličkou, aby se vejce nespojily, a byly z nich malinkaté trhance. Přidáme maso nakrájené na malé kousky. Pokud jsme s polévkou chuťově spokojení, vyndáme bobkový list a nové koření. Nakonec zahustíme škrobem...na 3 litry polévky dávám 4 vrchovaté lžičky škrobu rozmíchané v trošce vody.