Bochánek vhodný k salátům a letnímu grilování

250 g měkkého tvarohu

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce mléka

1 vejce

Sůl

Pepř

250 g hladké mouky

1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva

2 středně velká rajčata

80 g sušených rajčat v oleji

1 bochánek mozzarelly

hrst bazalky

olej na pomazání (nejlépe ve spreji)

 

V míse smícháme tvaroh, mléko, olej a vejce. Do směsi přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, sůl, pepř a zamícháme. Rajčata a mozzarellu nakrájíme na menší kostičky, sušená rajčata necháme okapat od oleje a překrájíme na menší kousky, bazalku nasekáme. Vše zamícháme do těsta. Z těsta utvoříme nižší bochánek, asi 5 cm na výšku. Menší plech nebo kulatou formu vystříkáme olejem a vložíme bochánek, který také na povrchu postříkáme olejem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35-40 minut. Upečený bochánek necháme chvíli zchladnout na mřížce a pak nakrájíme na plátky. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke grilovanému plátku masa nebo grilované zelenině. Nejlépe chutná ještě trochu vlažný.