Jehněčí na 1/2 J.Oliver a 1/2 kluci v akci:-) s bramborovými plackami

Jsem hrozná, ale mám to prostě tak, že většinou spojím dva recepty dohromady, a v tomto případě se vyplatilo- bylo to moc dobré:-)

Jehněčí (měla jsem kližku), olivový olej, 2-4 stroužky česneku (dala jsem 4), 2 lžičky dijonské horčice(dala jsem 4), 2 lžičky bílého vinného octa, sušený nebo čerstvý tymián(s tím mám problém, tak jsem použila podle Kluků v akci rozmarýn :-)), cherry rajčata, sůl, olivy (ty v původním receptu od J.Olivera nejsou, mají je tam Kluci)

Jehněčí osolíme a zprudka osmahneme z obou stran na olivovém oleji aby se maso zatáhlo. Mezitím v zapékací misce smícháme trochu olivového oleje, dijonskou horčici, vinný ocet a tymián(rozmarýn). Poté maso vyndáme z pánve a vložíme jej do připravené směsi. Maso marinádou promasírujeme, obložíme cherry rajčátky, česnekem na plátky a olivami a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 1,5hodiny (dle druhu masa), poté na 10 minut zapneme gril. Podávala jsem s bramborovýma plackama.