Tortilla

  • 2 vejce
  • 10g mouky ze zlatého lněného semínka
  • 15g nastrouhaného eidamu
  • půl lžičky mletého kmínu
  • čtvrt lžičky mleté papriky
  • špetka soli

Rozšleháme vejce a přidáme mouku ze zlatého lněného semínka, společně s kmínem, mletou paprikou a špetkou soli. Vmícháme nastrouhaný sýr.

Rozpálíme pánev a pak stáhneme teplotu.  Mám doma indukci, která je od 1-9 a používám stupeň 6. Jde o to, aby pánev nebyla příliš rozpálená, jinak vám začne těsto dělat bublinky. Nepoužívám žádný tuk, protože nechci, aby byla tortilla příliš mastná. Z jedné dávky uděláte na větší pánvi 2 tortilly. Nebojte se je udělat tenší, tlustší se vám pak budou hůře rolovat. Z každé strany dělejte asi 1 minutu, dokud není těsto zlatavé.

Teď můžete tortillu použít třeba na mexické burrito s grilovanou zeleninou, guacamole, rajčaty s koriandrem, zakysanou smetanou, salsou a strouhaným sýrem.

 

Nebo ji potřete krémovým sýrem (třeba lučinou), přidejte plátky uzeného lososa. Zarolujte a nakrájete na kolečka.