Tortilla
- 2 vejce
- 10g mouky ze zlatého lněného semínka
- 15g nastrouhaného eidamu
- půl lžičky mletého kmínu
- čtvrt lžičky mleté papriky
- špetka soli
Rozšleháme vejce a přidáme mouku ze zlatého lněného semínka, společně s kmínem, mletou paprikou a špetkou soli. Vmícháme nastrouhaný sýr.
Rozpálíme pánev a pak stáhneme teplotu. Mám doma indukci, která je od 1-9 a používám stupeň 6. Jde o to, aby pánev nebyla příliš rozpálená, jinak vám začne těsto dělat bublinky. Nepoužívám žádný tuk, protože nechci, aby byla tortilla příliš mastná. Z jedné dávky uděláte na větší pánvi 2 tortilly. Nebojte se je udělat tenší, tlustší se vám pak budou hůře rolovat. Z každé strany dělejte asi 1 minutu, dokud není těsto zlatavé.
Teď můžete tortillu použít třeba na mexické burrito s grilovanou zeleninou, guacamole, rajčaty s koriandrem, zakysanou smetanou, salsou a strouhaným sýrem.
Nebo ji potřete krémovým sýrem (třeba lučinou), přidejte plátky uzeného lososa. Zarolujte a nakrájete na kolečka.