Pizza chléb bez mouky (lowcarb, keto)
70 g mandlová mouka
150 g strouhaná mozzarellla
40 g lučina krémová
1 ČL jedlá soda
4 stroužky česnek
1 ks vejce
2 PL parmezán dle chuti
sůl dle chuti
Strouhanou mozzarelu a lučinu dáme do misky a necháme v mikrovlnce cca 60sec roztéct. Poté přidáme mleté mandle, jedlou sodu, sůl a rozetřený česnek a vařečkou nebo rukou vytvoříme těsto. Rukama rozložíme těsto na plech vyložený pečícícm papírem. V hrnečku smícháme vejce, rozetřenýčesnek, pažitku a strouhaný parmezán. Směsí potřeme celý povrch těsta. Dáme péct cca na 20 min do vyhřáté trouby na 170 stupňů. Nakrájíme na plátky a podáváme teplé nebo studené.
Recept na chlebík je velmi jednoduchý. Strouhanou mozzarelu mám vyzkoušenou z Lidlu. Lučinu jsem použila tu krémovou, přímo se jmenuje krémová lučina – krémová tvarohová svačinka. Mohl by se použít i nějaký cream cheese, ale jsou mnohem dražší. Místo madlové mouky zařazuji rozmixované mandle, přijde mi vhodnější mít je po ruce vždy čerstvé.