Pizza chléb bez mouky (lowcarb, keto)

 

70 g mandlová mouka

150 g strouhaná mozzarellla

40 g lučina krémová

1 ČL jedlá soda

4 stroužky česnek

1 ks vejce

2 PL parmezán dle chuti

sůl dle chuti

pažitka

 

Strouhanou mozzarelu a lučinu dáme do misky a necháme v mikrovlnce cca 60sec roztéct. Poté přidáme mleté mandle, jedlou sodu, sůl a rozetřený česnek a vařečkou nebo rukou vytvoříme těsto. Rukama rozložíme těsto na plech vyložený pečícícm papírem. V hrnečku smícháme vejce, rozetřenýčesnek, pažitku a strouhaný parmezán. Směsí potřeme celý povrch těsta. Dáme péct cca na 20 min do vyhřáté trouby na 170 stupňů. Nakrájíme na plátky a podáváme teplé nebo studené.

Recept na chlebík je velmi jednoduchý. Strouhanou mozzarelu mám vyzkoušenou z Lidlu. Lučinu jsem použila tu krémovou, přímo se jmenuje krémová lučina – krémová tvarohová svačinka. Mohl by se použít i nějaký cream cheese, ale jsou mnohem dražší. Místo madlové mouky zařazuji rozmixované mandle, přijde mi vhodnější mít je po ruce vždy čerstvé.