Pečená kuřecí křídla

 

15 ks kuřecí křídla

50 g máslo

6 stroužků česnek

1 PL zázvor čerstvý

50 g rajčatový protlak

1 ČL pepř

1 ČL paprika

1/4 ČL chilli

5 PL sójová omáčka fermentovaná, bez aditiv

1 ČL citron dle chuti

sůl

 

Kuřecí křídla můžeme nechat celá, nebo si je můžeme naporcovat. Křídla omyjeme a necháme oschnout. Oloupeme si česnek a protlačíme ho na malinké kousky, nebo ho rozetřeme. Oloupeme a nastrouháme najemno zázvor. V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme zázvor. Chvilku restujeme. Pak přidáme ostatní suroviny a koření. Křídla obalíme marinádou a necháme je nejlépe alespoň hodinu odpočívat. Troubu rozpálíme na 150 stupňů. Křídla vyrovnáme na plech pokrytý pečícím papírem Pokud vám v nakládací misce zbyde marináda, nechte si ji k použití až na konec pečení. Křídla přikrejte druhým plechem nebo alobalem. Pečte zakrytá 1,5 hodiny. Sundejte plech, či alobal. Zkontrolujte, zda jsou křídla hotová, zda jde maso lehce od kosti. Polejte křídla zbytkem marinády a pečte při 180 stupních ještě cca 15 - 30 min pro kůrčičku. Podávejte se zelenou zeleninou.

Již několikrát jsem zkoušela kombinaci různého koření a tento dnešní recept mi přijde nejchutnější. Spojení chuti zázvoru, česneku, čili a másla je vynikající, řekla bych až návykové.

Kuřecí křídla můžeme péct celá, nebo si je můžete naporcovat. Křídlo se skládá ze 3 částí, ta naprosto bez masa (konec křídla) se správně vyřazuje a nepeče se. My je doma pečeme převážně celá.

Podávejte s tmavě zelenou zeleninou.