Masové kuličky s mozzarellou LC

  • 600 g mleté maso tučnější
  • 50 ml smetana na šlehání min. 30 %
  • 220 g Mozzarella
  • 1 lžíce zelená petrželka nasekané lístky
  • Sůl

 

Zapneme troubu na 170 °C. V míse smícháme mleté maso, osolíme (pokud jste již nekoupili mleté maso, které je osolené!), přidáme smetanu. Česnek oloupeme, stroužky utřeme, přidáme k masu.

Na hrubé části struhadla nastrouháme Mozzarellu. Nasekáme lístky petrželky a vše promícháme dohromady. Ruce namočíme do studené vody, odebíráme stejné množství masové směsi a tvarujeme kuličky. Ty klademe na plech vyložený pečicím papírem. Jakmile jsme zpracovali všechnu masovou směs, vložíme plech s kuličkami do trouby a pečeme zhruba 20-30 minut. 

 

Z množství podle tohoto receptu upečeme asi 20 masových kuliček o pr. cca 4 cm.

 

Rychlé tipy

Mozzarella podrží směs pohromadě, není nutné přidávat vejce.

Nemusíte kuličky péct v troubě, další varianta je připravit je na pánvi, usmažte je třeba na sádle. Pak však u plotny musíte stát a bedlivě kuličky obracet.