Mandlová kaše

(1-2 porce)

  • 25g mandlové mouky
  • 15 g mouky z mletého zlatého lněného semínka
  • 100ml smetany ke šlehání
  • 100ml vody
  • 20g másla
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • stévie na doslazení
  • skořice nebo kakao
  • borůvky a jahody

V hrníčku si rozmícháme jedno vejce. Do menšího rendlíku dáme obě mouky, přilejeme smetanu a vodu. Osolíme špetkou soli. Přivedeme k varu. Směs téměř okamžitě zhoustne. Není co vařit, takže ji stáhneme z ohně a vmícháme máslo. Pak do kaše zašleháme vajíčko. Tuto fázi nepodceňte. Použijte metličku a vajíčko pořádně zapracujte. Právě to dodá kaši její krémovost. Pokud je kaše moc hustá, zřeďte ji další smetanou:-) Doslaďte stévií dle vlastní chuti. A co navrch? Kakao, skořice nebo obojí. Maliny, borůvky, jahody či ostružiny.