Lněné LC toasty

RECEPT na 2 velké trojúhelníčky:

50 g zlatý len semínko
1 vejce
2 lžičky psyllia
135 g vody
1 lžička himalájské soli
2 špetky medvědího česneku
1 lžička oliváče

Nejprve rozemeleme lněné semínko na mouku, poté k němu přidáme psyllium, sůl a medvědí česnek. V hrnci přivedeme vodu k varu, přisypeme připravenou směs, odstavíme a promícháme, dokud těsto nezhoustne. Po vychladnutí přidáme vejce a promícháme. Na kvalitní nepřilnavé pánvi (pro tyto účely používám @delimano.cz ) osmahneme na velmi mírném plameni buď na sucho, nebo na trošce oliváče placky ve tvaru palačinek, ideálně je necháme chvíli pod pokličkou. Poté ořízneme kraje do čtverce, přepůlíme na úhlopříčku, naplníme vším, co máme rádi a zapečeme v toastovači. Já použila místo klasiky kečupu pomazánku Rajčata&Tamari, přidala sýr a šunku a pecka!

 

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks i s náplní:

230 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 5 g z toho cukry 1 g
Tuky 15 g z toho nasycené mastné kyseliny 5 g
Vláknina 9 g