LC tortily ze zelí, stačí jen naplnit a zapéct

340g hlávkového zelí

130g strouhané mozzarelly

25g strouhaného parmazánu

2 vejce

2 stroužky drceného česneku

1 lžička italského koření

sůl dle chuti

pepř dle chuti

 

Nejdříve si připravíme zelí.
Nakrájíme ho na kostky a dáme do mixéru. Několika krátkými stisknutími z něj uděláme kousky velikosti rýže (jako když děláme květákovou rýži). Vzniklou "rýži" dáme do ohnivzdorné misky, pokropíme asi 2 lžícemi vody a dáme na 3 minuty do mikrovlnky, aby změkla (můžete samozřejmě klasicky uvařit na pánvi). Necháme mírně vychladnout.

Mezitím si do druhé misky navážíme sýry, vejce a koření. Z vychladlého zelí vymačkáme přes plátýnko všechnu vodu a přidáme k sýrům. Zamícháme a rozdělíme na 4 části. (V této fázi těsto nedrží pohromadě, spojí se až díky sýrům při pečení).

Pečící plech si vyložíme papírem na pečení. Nandáme 2 hromádky těsta (přiměřeně od sebe) a rozválíme je na placky cca 2mm (v průměru 20cm) tenké. Dáme péct na 12-15 minut. Když jsou tortily hotové, opakujeme to samé se zbylým těstem. Měli bychom mít 4 tortily.

Tortily plníme tím, co máme rádi (keto/LC) a můžeme (ale nemusíme) je zapéct na grilu.

Tyto jsou plněné tvaroh, citron, sůl smíchat, potřít tím tortilu, posypat amarantovými listy a půlka avokáda.