LC semínkové rohlíky

  • 125 g mozzarella v nálevu
  • 2 vejce
  • 100g lněné mouky
  • 50 g mandlové mouky
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 20 g Fibra (bramborová vláknina)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky sůl, kurkuma
  • 1 lžička prášku do pečiva
  •  

 

Z mozzarely vylejeme nálev a rozmixujeme ji s vajíčky na hladký krém. Postupně přidáme všechny ingredience a zpracujeme ručně nebo v kuchyňském robotu na hutné těsto, které se nelepí na okraje nádoby.

Těsto rozdělíme na 3 díly a vytvarujeme z těsta 3 rohlíky a hotové tvary vyválíme v semínkách slunečnice.

Dáme je  na pečící papír odpočinout. Běžně si připravuji low carb pečivo večer, uchovávám ho v lednici a ráno upeču. Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem a  můžeme naznačit zářezy. Pečeme 20 minut na 170 °C.