LC Lněné tousty

60 g jemně rozemletých lněných semínek nebo lněné mouky

60 g kokosové mouky

20 g psyllia

40 g loupaných slunečnicových semínek

10 g prášku do pečiva s vinným kamenem nebo 6 g běžného

vejce

25 g olivového oleje

200 ml vody

drcený kmín

sůl

 

Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte ve středně tuhé těsto.

Ochuťte ho podle vaší volby, třeba rozdrceným česnekem, bylinkami nebo oblíbeným kořením místo kmínu. Těsto vypracujte na plechu vyloženém pečícím papírem na placku vysokou pár milimetrů, nařezejte ji na požadované tvary a dejte péct na  30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Pak jednotlivé tousty od sebe oddělte, aby se lépe propekly, a vraťte je zpátky do trouby ještě na  5-10 minut. Hotové tousty se skvěle hodí k různým pomazánkám, tatarskému bifteku nebo jako základ svačinky na cestu.