LC křupavý česnekový chléb v italském stylu
Nakrájená mozarella |
1 hrnek |
1/2 hrnku |
|
Tavený smetanový sýr |
2 lžíce |
Česnekové koření |
1 lžíce |
Kypřící prášek bez fosfátů |
1 lžička |
Sůl |
velká špetka |
Vejce |
1 ks |
Rozpuštěné máslo |
1 lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Čerstvě nasekaná petrželka |
1 lžíce |
Nastrouhaný parmezán |
1 lžíce |
Troubu předehřejte na 200 ° C. Plech vyložte pečicím papírem.
V misce, která je vhodná do mikrovlnné trouby, smíchejte mozzarellu, mandlovou mouku, smetanový sýr, česnekové koření, prášek do pečiva a velkou špetku soli. Tuto směs rozehřejte v mikrovlnné troubě, dokud se sýr neroztaví (asi 1 minuta). Pak vmíchejte vejce a vytvarujte těsto na plech. V malé misce smíchejte rozpuštěné máslo s česnekem, petrželkou a parmezánem. Směsí potírejte chléb před, během i po upečení. Pečeme 15-20 minut. Nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou či marinádou dle chuti.