LC křupavý česnekový chléb v italském stylu

Nakrájená mozarella

1 hrnek

Mandlová mouka

1/2 hrnku

Tavený smetanový sýr

2 lžíce

Česnekové koření 

1 lžíce

Kypřící prášek bez fosfátů

1 lžička

Sůl 

velká špetka

Vejce

1 ks

Rozpuštěné máslo

1 lžíce

Česnek

1 stroužek

Čerstvě nasekaná petrželka

1 lžíce

Nastrouhaný parmezán

1 lžíce

 

Troubu předehřejte na 200 ° C. Plech vyložte pečicím papírem.

V misce, která je vhodná do mikrovlnné trouby, smíchejte mozzarellu, mandlovou mouku, smetanový sýr, česnekové koření, prášek do pečiva a velkou špetku soli. Tuto směs rozehřejte v mikrovlnné troubě, dokud se sýr neroztaví (asi 1 minuta). Pak vmíchejte vejce a vytvarujte těsto na plech. V malé misce smíchejte rozpuštěné máslo s česnekem, petrželkou a parmezánem. Směsí potírejte chléb před, během i po upečení. Pečeme 15-20 minut. Nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou či marinádou dle chuti.