LC Brokolicové karbanátky

  • 1 střední brokolice
  • 200 g mozzarella v nálevu
  • 3 vejce
  • 60 g lněné mouky
  • 60 g slunečnicové mouky (nebo mandlové)
  • 20 g bramborové vlákniny Fibro
  • 20 g slunečnicových semínek
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička kurkumy
  • olej na smažení
  •  

Brokolici vaříme v osolené vodě cca 10 minut, nesmí být rozvařená a zchladíme ji ve studené vodě. Necháme odkapat a nakrájíme na drobné kusy. Mozzarellu s vejci dáme do sekáčku a zpracujeme do hladka. Přidáme sůl, pepř a kurkumu, vmícháme mouky a vlákninu. Můžeme použít jakoukoliv oříškovou nebo semínkovou mouku, pokud zrovna nemáme slunečnicovou a lněnou. Těsto by mělo být tužší, aby z něho šla udělat koule. Těsto smícháme s nasekanou brokolicí. Vytvoříme váleček, který si nakrájíme na stejné díly.  Vytvarujeme karbanátky, které posypeme slunečnicovými semínky a trochou slunečnicové mouky. Karbanátky smažíme na oleji krátce z obou stran do zlatova. Necháme odkapat na ubrousku. Vytvořila jsem 16 ks karbanátků.