LC Brokolicové karbanátky
- 1 střední brokolice
- 200 g mozzarella v nálevu
- 3 vejce
- 60 g lněné mouky
- 60 g slunečnicové mouky (nebo mandlové)
- 20 g bramborové vlákniny Fibro
- 20 g slunečnicových semínek
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička kurkumy
- olej na smažení
Brokolici vaříme v osolené vodě cca 10 minut, nesmí být rozvařená a zchladíme ji ve studené vodě. Necháme odkapat a nakrájíme na drobné kusy. Mozzarellu s vejci dáme do sekáčku a zpracujeme do hladka. Přidáme sůl, pepř a kurkumu, vmícháme mouky a vlákninu. Můžeme použít jakoukoliv oříškovou nebo semínkovou mouku, pokud zrovna nemáme slunečnicovou a lněnou. Těsto by mělo být tužší, aby z něho šla udělat koule. Těsto smícháme s nasekanou brokolicí. Vytvoříme váleček, který si nakrájíme na stejné díly. Vytvarujeme karbanátky, které posypeme slunečnicovými semínky a trochou slunečnicové mouky. Karbanátky smažíme na oleji krátce z obou stran do zlatova. Necháme odkapat na ubrousku. Vytvořila jsem 16 ks karbanátků.