LC bagetky

230g strouhané goudy

60g tučného tvarohu

2ks vejce M

100g mandlové mouky

2 lžíce psyllia

2 lžičky prášku do pečiva

 

Troubu si předehřejeme na 200°C. Strouhanou goudu dáme ve střední míse do mikrovlnky na minutu až dvě rozehřát (pokud nepoužíváte mikrovlnku, dejte do pytlíku a nechte rozpustit ve vroucí vodě). Přidáme tvaroh a vejce a dobře zamícháme. Vydržte, než vznikne jednolitá hmota, může to chvilku trvat. Mezitím si v druhé míse smícháme mandlovou mouku, psyllium, prášek do pečiva a nasypeme k sýrovovaječné hmotě. Vymícháme v hladké tužší těsto.

Těsto přendáme do sádlem vymazané formy na bagetky nebo housky. Pečeme cca 20 minut (hodně záleží na troubě, tak hlídejte). Po upečení vyndáme z trouby a necháme ještě 20 minut ve formě odpočinout. Pak vyndáme z formy a než se do nich zakousneme, necháme je úplně vychladnout.