Kuře na žampionech
500 g kuřecí prsa
500 g žampiony
250 g špenát listový čerstvý
10 stroužků česnek
20 g máslo
250 ml smetana ke šlehání
2 PL parmezán
2 PL olivový olej
Kuřecí prsa naporcujeme,osolíme a opepříme. Nenaklepáváme. Maso zprudka orestujeme ve vyšší pánvi na olivovém oleji až do mírného zabarvení. Nakrájíme žampiony, přidáme je k masu a ještě orestujeme.
Po chvilce přidáme špenát a smetanu. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí masa. Ve druhé panvi na másle orestujeme česnek nakrájený na malinké kousíčky. Nesmí zhnědnout, jinak bude hořký. Česnek i s máslem přidáme k masu a chviku podusíme. Nakonec přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme, aby se roztekl.