Kuře na žampionech

500 g kuřecí prsa

500 g žampiony

250 g špenát listový čerstvý

10 stroužků česnek

20 g máslo

250 ml smetana ke šlehání

2 PL parmezán

2 PL olivový olej

sůl

pepř


Kuřecí prsa naporcujeme,osolíme a opepříme. Nenaklepáváme.  Maso zprudka orestujeme ve vyšší pánvi na olivovém oleji až do mírného zabarvení. Nakrájíme žampiony, přidáme je k masu a ještě orestujeme.

Po chvilce přidáme špenát a smetanu. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí masa. Ve druhé panvi na másle orestujeme česnek nakrájený na malinké kousíčky. Nesmí zhnědnout, jinak bude hořký. Česnek i s máslem přidáme k masu a chviku podusíme. Nakonec přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme, aby se roztekl.