Křupavé krekry

  • 250 g semínek a ořechů (já použila: slunečnicové semínko, lněné semínko, dýňové semínko, mletý mák, chia semínka a sezam)
  • 3 celá vejce
  • sůl
  • parmazán
  •  

Nejdříve semínka rozmixujeme v sekáčku na jemno, přidáme vejce a sůl a zamícháme. Vznikne nám lepkavá kompaktní hmota, kterou natřeme na pekáč pokrytý pečícím papírem. Uhladíme a nakrájíme na menší obdelníky a posypeme parmazánem. Pečeme v troubě na 160°C 10-15 minut. Krekry vyndáme a opět dořízneme naznačené tvary. Tajemství křupavosti je v tom, že je opatrně otočíme a opět dáme péct na 10 minut. Já je nechávám po upečení ještě dojít ve vypnuté troubě a křupavý efekt je zaručen. Takto vysušené krekry vydrží v uzavřené nádobě křupavé i týden. Já si je ráda beru na své cestování.