Krekry z červené řepy

  • 120 g mozzarelly
  • 150 g vařené červené řepy
  • 2 vejce
  • 50 g kokosové mouky
  • 50 g lněné mouky
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 1 lžíce psyllia
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a kmín
  • 50 g parmazánu nebo jiného podobného sýru na posypání
  •  

 

Mozzarellu bez nálevu rozmixujeme s vejci, přidáme nastrouhanou řepu a ostatní suroviny kromě parmazánu. Vytvarujeme na potravinářské fólii váleček a necháme 2 hodiny v lednici.

Ztuhlý váleček nakrájíme na stejné díly, cca 1 cm široké a úhledně vytvarujeme, já zvolila čtvereček. Vše přeneseme na plech s pečícím papírem. Řepové čtverečky posypeme parmazánem a pečeme na 170 °C 10 minut, otočíme je a ještě 5 minut dopečeme. Hotové krekry necháme vychladnout. Jsou dobré jako příloha místo chleba.