Krekry z červené řepy
- 120 g mozzarelly
- 150 g vařené červené řepy
- 2 vejce
- 50 g kokosové mouky
- 50 g lněné mouky
- 30 g slunečnicových semínek
- 1 lžíce psyllia
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a kmín
- 50 g parmazánu nebo jiného podobného sýru na posypání
Mozzarellu bez nálevu rozmixujeme s vejci, přidáme nastrouhanou řepu a ostatní suroviny kromě parmazánu. Vytvarujeme na potravinářské fólii váleček a necháme 2 hodiny v lednici.
Ztuhlý váleček nakrájíme na stejné díly, cca 1 cm široké a úhledně vytvarujeme, já zvolila čtvereček. Vše přeneseme na plech s pečícím papírem. Řepové čtverečky posypeme parmazánem a pečeme na 170 °C 10 minut, otočíme je a ještě 5 minut dopečeme. Hotové krekry necháme vychladnout. Jsou dobré jako příloha místo chleba.