Koprová omáčka bez mouky (low carb, keto)
250 ml smetana ke šlehání
20 g máslo
200 g kedlubna
1 PL kopr
20 ml vývar
6 ks vejce
1 ČL ocet
Nejdříve si dáme vařit vejce na tvrdo, aby byly hotové po dodělání koprovky. Vaříme je ve vodě 10 min. Hodně silný vývar (mám namražené kostky v mrazáku) dáme do hrnce se smetanou a vaříme. Místo vývaru by šla použít i nějaká kostka nejlépe v Bio kvalitě. Pozor ale s množstvím vody, pokud ji dáte hodně, bude omáčka řídká. Přidáme nakrájenou kedlubnu a vaříme do změknutí. Vložíme máslo a rozmixujeme do krémové konzistence. Ochutíme na drobno nakrájeným koprem. Dle chuti osolíme a po odstavení z ohně okyselíme octem. Ocet přidávejte opatrně. Podáváme s vařeným vejcem nebo masem. Případně přidáme přílohu.