Koprová omáčka bez mouky (low carb, keto)

250 ml smetana ke šlehání

20 g máslo

200 g kedlubna

1 PL kopr

20 ml vývar

6 ks vejce

1 ČL ocet

 

Nejdříve si dáme vařit vejce na tvrdo, aby byly hotové po dodělání koprovky. Vaříme je ve vodě 10 min. Hodně silný vývar (mám namražené kostky v mrazáku) dáme do hrnce se smetanou a vaříme. Místo vývaru by šla použít i nějaká kostka nejlépe v Bio kvalitě. Pozor ale s množstvím vody, pokud ji dáte hodně, bude omáčka řídká. Přidáme nakrájenou kedlubnu a vaříme do změknutí. Vložíme máslo a rozmixujeme do krémové konzistence. Ochutíme na drobno nakrájeným koprem. Dle chuti osolíme a po odstavení z ohně okyselíme octem. Ocet přidávejte opatrně. Podáváme s vařeným vejcem nebo masem. Případně přidáme přílohu.