Cudle Carbonara

300 g nudlí z cukety

80 g slaniny na kostičky

2 žloutky

30 g strouhaného parmazánu

50 g smetany (lze vynechat)

sůl, pepř, ghí

volitelně stroužek česneku (vcelku, rozmáčknutý)

 

Dopředu si z cukety připravte nudle pomocí spiralizéru nebo škrabky julienne. Posolte je a nechte v cedníku pustit vodu. Klidně hodinu dopředu, nebo nudle v cedníku vymačkejte. Slaninu pozvolna orestujte. Začněte studenou pánví, ona si pod sebe pustí tuk. Mezitím v mističce smíchejte žloutky se strouhaným parmazánem a přidejte smetanu, trochu soli a čerstvě mletý pepř. K orestované slanině můžete přidat rozvonět česnek. Stroužek po chvilce vyjměte. Přidejte cuketové nudle a restujte do zavadnutí. Odstavte pánev a ihned přidejte rozmíchané žloutky. Míchejte, než se ze žloutků stane krémová omáčka. Cudle přitom nadzvedávejte, aby se rovnoměrně obalily. Pokud by cuketa pustila ještě dost vody, vraťte pánev na mírný plamen a párkrát promíchejte. Přebytečná tekutina se odpaří. Dejte ale pozor, aby se vám žloutky nezačaly srážet a zůstaly stále krémové.