Těstoviny zapečené s kysaným zelím a houbami


těstoviny (fleky, vrtule)

sáček kysaného zelí (vyždímáme, překrájíme, dle potřeby propláchneme )

čerstvé nebo mražené houby pokrájené na kostky

uzené maso (nemusí být)

cibule

sůl, pepř


Na trošce oleje osmahneme cibuli, přidáme houby, chvilku orestujeme, přidáme pokrájené uzené maso (ale nemusíme, lze dělat bez masa), kysané zelí (vyždímané, překrájené - ať se nám pak lépe jí, propláchneme dle potřeby, některé je potřeba propláchnout některé ne), osolíme a opepříme. Mezitím si uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus. Dáváme pozor, abychom je nerozvařili (čeká je další tepelná úprava v troubě). Dáme do pekáče, ochutnáme a dochutíme solí a pepřem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C a zapečeme na barvu a kůrčičku.

Nezaléváme vejcem, mlékem - ničím.