Qatlama - Uzbekistán - smažený chéb

 
cca 500 g hladké mouky  - dle mouky (+ na podsypání)
350 ml teplé vody
sůl
 
Vytvoříme hladké těsto, které nesmí lepit, necháme jej cca 10-15 minut odpočinout, 
Vytvoříme z něj hada (promačkáme) a rozdělíme na dílky (nám z tohoto množství vyšlo na 11 ks).
Každý dílek rozváléme na velice tenký plát, potřeme rozpuštěným máslem (idelální je ghí), 
lehce posolíme, posypeme najemno nakrájenou jarní cibulkou.
Originál ještě sypou římským kmínem (my ho nemáme rádi, tak jsme ho vynechali).
stočíme do rolády, umáačkáme a stočíme do šneka. 
Toho opět rozválíme na tenkou placku, kterou dáme na suchou pánev a opečeme do zlatava.
 
Zkoušeli jsme i variantu:
 s česnekem (moc dobré)
se strouhaným sýrem (jemné a dobré)
a kupovanou smaženou cibulkou (také dobré)
 
a podávali jsme z dipem (tzatziky).