Vietnamské batátové placky (Bánh khoai lang)

200g batáty

75g obalovací směsi

1 vrch.lžíce cukru

špetka soli

100 ml vody


 

Batáty oloupeme, nakrájíme na slabounké proužky, nebo použijeme škrabku na jillien proužky. Namočíme do vody se solí cca 20 min. (nezhnědnou a budou křupavější). Zcedíme a necháme okapat.  Připravíme obalovací směs: 75g obalovací směsi, 1 vrch.lžíce cukru, špetka soli, 100 ml vody smícháme a do připravené směsi přidáváme proužky batátů. A rozehřejeme si olej. Snažit se nabírat batáty zespodu, kde je víc obalovací směsi. Rozprostřeme na pánvičce naplocho ať jsou dobře propečené. Smažit na menším plameni . Smažíme 3 minuty z jedné strany a po třech minutách otočíme (musí držet při sobě). Z druhé strany smažíme opět 3 minuty, dáme na ubrousek a necháme okapat.