Smažené nudle - jak z dobrého bistra - Šón

na 2-3 porce

 

Nudle Vimixa (červené) – 1 platíčko – 150 g suchým pšeničných nudlí   nebo Quick Cooking (červeno žluté)

200 g kuřecích prsou

½ střední cibule

50 g cibule

1 jarní cibulka

50 g pekingského zelí

1 vejce

½ ČL rybí omáčky do rozšlehaného vejce

Špetka soli

2-3 PL oleje na smažení

1 hrst mungo klíčků

Špetka jedlé sody

 

Na omáčku:

1 a ½ PL rybí omáčky

1 ČL sezamového oleje

1 PL ústřicové omáčky

1 PL tmavé sojové houbové omáčky

Špetka soli na případné dochucení

 

Restovaná cibulka na posyp

 

Nudle dáme do vlažné vody, bude to trvat cca 30min. – 1 hodině než změknou, poté necháme odkapat.

 

Kuřecí maso nakrájíme proti vláknu na plátečky. Maso naložíme.

Přidáme 1 větší špetku soli, jedná soda – na 200 g pidimikro špetička jedlé sody + 1 PL rostlinného oleje, potřeba velice důkladně promíchat, ať se jedlá soda dostane všude.

Maso odložíme do lednice na min.30 minut – lze klidně na 1 den (maso bude hodně křehké).

Listy pekingského zelí nakrájíme na tenké proužky.

Mrkev na julienne proužky.

Jarní cibulku nakrájíme zešikma na malé kroužky.

Cibule na měsíčky.

Do pánve dáme 2 PL oleje, a teplotu nastavíme na maximum.

Vejce+ ½ ČL rybí omáčky rozšleháme.

 

Jakmile je olej rozehřátý přidáme cibuli, cca 2 minuty (do té doby až má cibule zahnědlé okraje). 

Odsuneme na kraj pánve a přidáme na čistou část pánve rozšlehané vejce s rybí omáčkou. 

Počkáme chvilku až se vejce trošku ztuhne, cca po 1 minutě vejce roztrháme, necháme vejce stranou. 

Přidáme kuřecí masou, je potřeba promíchávat, během restování promícháme i vejce s cibulí. 

Když se maso orestuje do hotova je čas promíchat dohromady všechny suroviny. Necháváme plyn naplno.

 

Přidáme okapané nudle a důkladně promícháme, přidáváme omáčky: 

1 a ½ PL rybí omáčky

1 ČL sezamového oleje

1 PL ústřicové omáčky

1 PL tmavé sojové houbové omáčky

Vše promícháme dohromady. 

Necháme sporák na nejvíc.

A přidáváme zeleninu.

Vše promícháme  a nakonec přidáme mungo klíčky (lze i steril), pokud jsou čerstvé přidáváme se zeleninou.

 

Špetka soli na případné dochucení + pálivoušem.

Na misce posypeme smaženou cibulkou.