MISKA S CHUTÍ ASIE
250 g vaječné čínské nudle
1x steril.vietnamská zelenina (mají v Kauflandu)
100 ml oleje
čínskéhé zelí
1 ks pórku
100 ml sojové omáčky s česnekem
400 g kuřecích prsou
1PL bramborového škrobu
1 ČL asijské koření
Čínské nudle uvaříme ve vodě podle návodu na obale, propláchneme vodou, osušíme a trošku promastíme olejem. V hluboké pánvičce rozpálíme olej a prudce na něm opečeme kuřecí prsa, které jsme pokrájeli na kousky a ochutili asijským kořením a obalili ve škrobové moučce. K opečenému masu rychle přihodíme na proužky pokrájené 2 listy čínského zelí a šikmo pokrájená stébla pórku. Vše spolu prudce, ale krátce orestujeme. Do pánvičky přidáme uvařené nudle a opět prudce orestujeme. V tuto chvilku vlijeme sojovou omáčku a stále restujeme. Když nudle nasají tekutinu a začnou se opékat do křupava, podlijeme trochou vody, minutku necháme povařit a přidáme vietnamský steril.salát. Vypneme sporák a promícháme, ale už neopékáme a ihned horké podáváme.
Vietnamský salát obsahuje: fazolové klíčky, černou houbu, mrkev, papriku, kukuřičné malé klasy, bambusový výhonek.
Sojová omáčka s česnekem obsahuje: mimo česneku i zázvor a chilli papričky-
Úplně strašně mňam :-), milujeme celá rodina.
Inspirace: bonvivani