Jarní závitky (Nem rán) + tajné triky (dle Šóna)
Masová směs:
rýžový papír (TOTACO , BÁNH DA NEM - zelený kruh)
250g vepřové mleté maso
2 ks šitake houby pokrájené nadrobno
1 velké jidášovo ucho pokrájené na drobné proužky
50g rýžových nudle (váha suchým nudlí - zkrátíme je)
hrst mrkve nastrouhané nebo nakrájené na drobné proužky
hrst mungo klíčků (lze nahradit kedlubnou, nutno posolit a vyždímat)
koriandr dle chuti - pokrájený
1 ks vejce celé
1 ne 2 ks jarní cibulka
¼ cibule pokrájené nadrobno
1 až 2 špetky soli
1 špetka pepře
3 PL rybí omáčka
· Vše dáme do mísy a promícháme.
Na obalení:
Pivo na namáčení
Rýžový ocet
· Rýžový papír namočíme do piva a poté na papír vložíme 2 PL směsky, načechráme jí, neumačkáváme jí!! Potom praskají. Papír neutahovat!
Z tohoto množství by mělo být cca 11 ks závitků.
Nechat závitky mírně seschnout (cca 15 minut).
Tento papír se k sobě nelepí, můžeme pokládat závitky na sebe.
Do misky si dáme rýžový ocet cca 150 ml, 1 špetku soli a promícháme. A tímto octem lehce potřeme povrch závitků, poté necháme zaschnout (cca 1 hodinu v lednici), lze potřít po hodině znovu, nechat v lednici uležet v lednici přes noc. Poté smažíme na
oleji. Lepší je, když jsou celé ponořené. Smažíme cca 15 minut. Vkládáme na ubrousek ať je zbavíme přebytečného tuku.