Jarní závitky (Nem rán) + tajné triky (dle Šóna)

Masová směs:

rýžový papír (TOTACO , BÁNH DA NEM - zelený kruh)

250g vepřové mleté maso

2 ks šitake houby pokrájené nadrobno

1 velké jidášovo ucho pokrájené na drobné proužky

50g rýžových nudle (váha suchým nudlí - zkrátíme je)

hrst mrkve nastrouhané nebo nakrájené na drobné proužky

hrst mungo klíčků (lze nahradit kedlubnou, nutno posolit a vyždímat)

koriandr dle chuti - pokrájený

1 ks vejce  celé

1 ne 2 ks jarní cibulka

¼ cibule pokrájené nadrobno

1 až 2 špetky soli

1 špetka pepře

3 PL rybí omáčka


·        Vše dáme do mísy a promícháme.



Na obalení:

Pivo na namáčení

Rýžový ocet


·     Rýžový papír namočíme do piva a poté na papír vložíme 2 PL směsky, načechráme jí, neumačkáváme jí!! Potom praskají. Papír neutahovat!


Z tohoto množství by mělo být cca 11 ks závitků.

Nechat závitky mírně seschnout (cca 15 minut).

Tento papír se k sobě nelepí, můžeme pokládat závitky na sebe.


Do misky si dáme rýžový ocet cca 150 ml, 1 špetku soli a promícháme. A tímto octem lehce potřeme povrch závitků, poté necháme zaschnout  (cca 1 hodinu v lednici), lze potřít po hodině znovu, nechat v lednici uležet v lednici přes noc.  Poté smažíme na
oleji. Lepší je, když jsou celé ponořené. Smažíme cca 15 minut. Vkládáme na ubrousek ať je zbavíme přebytečného tuku.