Domácí konzerva favorit
Porce: 4 sklenice
500 g vepřové plece mleté nahrubo
150 g mraženého hrášku
150 g sterilované papriky
150 ml vody
1 čajová lžička sušeného česneku
1 čajová lžička mleté červené papriky
2 čajové lžičky sušené cibule
2 čajové lžičky soli
Maso nameleme a dáme do misky. Přidáme všechno sypké koření a vodu.
Důkladně promícháme, aby se vše krásně propojilo.
Poté přidáme sterilovanou červenou papriku a mražený hrášek a zase znovu důkladně promícháme.
Pak dáme na hodinu odležet do lednice.
Poté plníme do zavařovacích sklenic.
Vždy necháme 1 cm od horního okraje prostor.
Zavařujeme v troubě na horkovzduch 2 hodiny na 95 stupňů.
Poté vytáhneme a necháme do druhého dne vychladnout.
Druhý den zavařujeme další 2 hodiny a opět na horkovzduch a 95 stupňů.
Po druhé sterilaci necháme vychladnout do druhého dne.