Sýrové rolky á la Fornetti
- 1 cibule (cca 70 gramů), napůl
- 2 polévkové lžíce směsi čerstvých bylinek, (např. petržel, kopr, tymián)
- 100 gramů loupaných vlašských ořechů
- 4 vejce
- 150 gramů sýru feta, na kousky
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 45 gramů strouhanky
- 95 gramů ovesných vloček
- 2 balíčky listového těsta, čerstvého (po 270 gramech)
- sezamová semínka na posypání
Troubu si předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Do mixovací nádoby vložte cibuli, bylinky a vlašské ořechy a sekejte 5 sek/rychlost 6, setřete stěrkou dolů do mixovací nádoby.
Přidejte 3 vejce, sýr feta, sójovou omáčku, strouhanku a ovesné vločky a míchejte 20 sek/rychlost 5.
Pláty listového těsta nakrájejte každý na 6 obdélníků (12 x 10 cm). Rozšlehejte 1 vejce. Na delší stranu obdélníku naneste pruh náplně (cca 2 cm) a přitom nechte na každé straně 1 cm od kraje volný. Volnou část obdélníku potřete rozšlehaným vejcem. Obdélníky zarolujte od delší strany, začněte u náplně. Rolky přepulte (6 cm) a položte spojem dolů na připravený pečicí plech. Rolky potřete rozšlehaným vejcem, třikrát příčně nakrojte a posypte sezamem.
Veganské rolky pečte dozlatova 20 minut (200 °C) a podávejte teplé nebo studené.
Užitečné předměty - plech a pečicí papír, mašlovačka, trouba
Tipy a triky -Tento recept je vegetariánskou variantou klasických klobáskových rolek, u kterých je listové těsto plněno směsí na klobásky. Obě varianty jsou oblíbeným snackem ve Velké Británii a Austrálii. Strouhanku si můžete připravit sami v Thermomixu®.