Čerstvý sýr

·         250 gramů másla, měkkého, na kousky

·         500 gramů tvarohu

·         200 gramů zakysané smetany

·         ½ - ¾ čajové lžičky soli

 

 

 

Do mixovací nádoby vložte máslo, tvaroh, zakysanou smetanu a sůl a zahřívejte 6 min/70°C/rychlost 4, přendejte do misky a uložte do chladničky. Podávejte s chlebem nebo houskami.

 

Tipy a triky :Na tento recept můžete použít nízkotučný tvaroh, tvaroh s 20 % tuku nebo tvaroh se 40 % tuku.

Čerstvý sýr můžete rozdělit na třetiny a podávat ⅓ neutrální, ⅓ s bylinkami a česnekem a ⅓ pikantní.

Bylinkovo-česnekový čerstvý sýr: K hotovému čerstvému sýru přidejte bylinky a česnek a krátce promíchejte na rychlost 4.

Pikantní čerstvý sýr: K hotovému čerstvému sýru přidejte ½ rajčete, na čtvrtky, nebo ½ papriky, na kousky, šafrán, chilli nebo kajenský pepř a krátce promíchejte na rychlost 4.