Čerstvý sýr
· 250 gramů másla, měkkého, na kousky
· 500 gramů tvarohu
· 200 gramů zakysané smetany
· ½ - ¾ čajové lžičky soli
Do mixovací nádoby vložte máslo, tvaroh, zakysanou smetanu a sůl a zahřívejte 6 min/70°C/rychlost 4, přendejte do misky a uložte do chladničky. Podávejte s chlebem nebo houskami.
Tipy a triky :Na tento recept můžete použít nízkotučný tvaroh, tvaroh s 20 % tuku nebo tvaroh se 40 % tuku.
Čerstvý sýr můžete rozdělit na třetiny a podávat ⅓ neutrální, ⅓ s bylinkami a česnekem a ⅓ pikantní.
Bylinkovo-česnekový čerstvý sýr: K hotovému čerstvému sýru přidejte bylinky a česnek a krátce promíchejte na rychlost 4.
Pikantní čerstvý sýr: K hotovému čerstvému sýru přidejte ½ rajčete, na čtvrtky, nebo ½ papriky, na kousky, šafrán, chilli nebo kajenský pepř a krátce promíchejte na rychlost 4.