KULAJDA S VEJCI
1500 gramů voda
1 ks zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
300 gramů houba, čerstvá, nakrájených na plátky
4 ks brambora, oloupaných a nakrájených na kostky
100 gramů cibule
trocha kmínu
250 gramů zakysaná smetana
30 gramů hladká mouka
kopr, čerstvý
sůl
3 ks vejce
2 PL ocet
Do mixovací nádoby odvažte vodu, brambory, houby, cibuli, bujon, kmín a vařte doměkka 20 minut / 100 stupňů / zpětný chod / rychlost 1.
Na víko postavte Varoma mísu, vložte do ní syrová vejce a přiklopte víkem. Vařte 10 minut / Varoma / zpětný chod/ rychlost 1.
Rozmíchejte si mouku v zakysané smetaně, vlijte do polévky a vařte ještě 10 minut/100 stupňů /zpětný chod/rychlost 1.
Oloupejte vejce a rozdělte je do talířů.
Do polévky přidejte rozsekaný čerstvý kopr, ocet a podle chuti sůl a ihned podávejte.
TIP: Do polévky se hodí spíše světlejší druhy hub. Polévku je možno připravit i ze sušených hub.