Pražené mandle v kokosovém kabátě z bílé čokolády
- 400 g neloupaných mandlí
- 80 g cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 10 g vody
- 150 g sušeného kokosu
- 50 g moučkového cukru (volitelně)
- 200 g bílé čokolády, v kusech
Předehřejte troubu na 160°C (konvekce). Zakryjte plech na pečení papírem na pečení.
Do mísy přidejte mandle, cukr a vanilkový cukr a zahřívejte 6 min/Varoma/zpětný chod/R vařečka.
Přidejte vodu a teplo po dobu 9 min/Varoma/ zpětný chod/R vařečka
Mandle rozetřeme na připravený plech a pečeme 10 minut (160°C, konvekce).
Během této doby umístěte misku na víko mixovací mísy.
Nastrouhaný kokos a moučkový cukr navážte do mísy, promícháme a odložíme. Vypláchněte mísu.
Vložte polevu do mísy a sekejte 10 sekund / R 5.
Posuňte dolů špachtlí a rozpouštějte po dobu 5 min./50°C/R 1.
Přidejte pražené mandle a míchejte 30 s./zpětný chod/R 2.
Potažené mandle nalijte do mísy se strouhanou směsí kokosového cukru. Zavřete misku a dobře protřepejte tak, aby mandle byly pokryty vysušeným kokosem.
Mandle položte na pečící papír a nechte uschnout.
Pražené mandle podávejte nebo pěkně zabalte jako dárek.