Karamelizované cibulové čatní
- 25 gramů olivového oleje
- 500 gramů červené cibule, na čtvrtky
- ½ - 1 červená chilli paprika, čerstvá, na proužky
- 200 gramů hnědého cukru, světlého
- 1 čajová lžička soli
- 200 gramů červeného vinného octa
Do mixovací nádoby vložte olivový olej, červenou cibuli a spusťte program Vysoká teplota.
Přidejte chilli papričku, hnědý cukr, sůl a červený vinný ocet a vařte 25 min/Varoma/zpětný chod/rychlost 0.5.
Nalijte do horké zavařovací sklenice a okamžitě zašroubujte uzávěrem (viz Tip).
Nechte vychladnout a nechte chladit v chladničce min. 1 den před servírováním.
Uchovávejte v chladničce po dobu maximálně 1 měsíce.
Důkladně vymyjte zavařovací sklenici i její víčko v horké vodě se saponátem, poté vysušte v troubě (100 °C) nebo nechte umýt v myčce. Nalévejte chutney do ještě horké sklenice.
Pokud by se přichytla karamelizovaná cibule na dno mixovací nádoby v 1. kroku, v dalším kroku se přichycení rozpustí díky přidanému octu.