Sojové maso na smetaně s rýží (kostky)
1 balíček sojových kostek
1 kostka masoxu
sojová omáčka
grilovací koření
2 stroužky česneku
smetana na vaření
hořčice
niva
chili omáčka
červené fazole ve slaném nálevu rýže sůl olej
Den předem si připravíme sojové maso do marinády:
Maso uvaříme dle návodu ve vodě, do které přidáme masox, trochu sojové omáčky, pepř..
V misce si připravíme marinádu: 3 lžíce oleje, sojová omáčka, chilli omáčka, prolisovaný česnek, pepř, grilovací koření a asi 2 lžíce hořčice plnotučné.
Do této marinády přendáme uvařené maso a promícháme. Dáme uležet do lednice.
Druhý den si osmažíme na pánvi cibulku, poté přidáme maso a osmažíme, přidáme fazole bez nálevu a prohřejeme, poté přilejeme smetanu a vše
promícháme, přidáme nastrouhanou nivu a počkáme až se rozpustí.
Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.
TIP: místo fazolí žampiony