Tomova čína (bezkonkurenční)
maso:
600 g kuřecí
maso (prsa)
2 vejce
4 PL solamylu
olej
zelenina:
1 ks kedlubna
1 ks mrkev
50g čínské houby
¼ zelí
1 ks červená
paprika
1 ks pórek
1 ks větší cibule
lze zázvor
1 ks chilli paprička
nálev:
1 dcl červené víno
1 dcl sojová omáčka
1 dcl voda
5 ČL cukru
0,5 PL solamyl
2 ČL glutasolu
Maso se naloží do vejce se solamylem, osmaží na oleji a dá stranou, potom lehce orestujeme zeleninu, aby nezměkla (kedlubna, mrkev, čínské houby, zelí, červená paprika (tady je bohužel nakládaná), pórek, cibule - a lze přidat i zázvor.
Přidáme maso a uděláme si nálev:-) : červené víno 1dcl, sojová omáčka 1dcl , voda 1 dcl, 5 čl cukru, 0,5
PL solamylu. Jenom svařit do zhoustnutí a zalijeme tím směs masa se zeleninou a krátce provaříme
dohromady.
Příloha: rýže, nudle
tento recept jsem hodně dlouho nechtěla znát, mě se líbí, když tuto čínu vaří Tom a já se mohu vymlouvat, že tu JEHO prostě neumím :-)