Trhací bylinkovo - česnekový chlebík
Slané majonézové těsto:
- 500 g hladké mouky
- 2 kl soli
- 1 kostka droždí
- 1 kl cukru
- 250 ml vlažné vody
- 1 malá majolka (100 ml)
Dále:
- Olej
- bylinky - tymián, rozmarýn, oregano
- lžička sušeného česneku
Suroviny na těsto dáme do domácí pekárny a zapneme program TĚSTO.
V misce smícháme olej, bylinky a česnek.
Vykynuté těsto vyklopíme, vytváříme z něj malé kuličky (jak např. na dukátové buchtičky), každou namočíme v ochuceném oleji a skládáme je zpátky do formy. Pečeme do křupava.
Poznámka autorky receptu
Těsto se dá samozřejmě zpracovat i ručně a chlebík upéct v troubě ve formě na biskupský chlebíček nebo v jiné.
Chlebík je super přílohou ke grilovanému masu, buď si každý odtrhává jednotlivé kuličky nebo ho nakrájíme - v tom případě musíme nechat úplně vychladnout, za tepla se nám kuličky od sebe oddělují.