ŠVÝCARSKÉ SÝROVÉ FONDUE
- 2 stroužek česneku
- 600 g sýr gruyére, nakrájeného na kousky
- 200 g sýr ementál, nakrájeného na kousky
- 420 g víno, bílé, suchého
- 20 g kukuřičný škrob
- 20 g třešňovice
- 2 špetky pepř černý, mletý
- 0,5 čajové lžičky muškátni orešek
- 0,5 čajové lžičky červená paprika, sladká
Do mixovací nádoby vložte stroužky česneku a sekejte 3 sek./rychlost 8.
Přidejte sýry a sekejte 10 sek./rychlost 7.
Přidejte 400 g vína a ohřívejte 8 min./90 °C/rychlost 2. Během vaření smíchejte v misce kukuřičný škrob s třešňovicí a 20 g vína a míchejte dokud se vše nespojí (nesmí zůstat žádné hrudky).
Tuto směs přidejte spolu s kořením do mixovací nádoby a vařte 3 min./100 °C/rychlost 3. Sýrové fondue přelijte do teplovzdorného hliněného hrnce nebo nádoby na fondue a postavte na vařič.