Mrkvové knedlíčky
100 g mrkve
1 PL másla
1 vejce
Strouhanka
mletý kmín
pepř
muškátový květ
sůl
nasekaná petrželka
Mrkev uvaříme doměkka, necháme vychladnout a rozmačkáme vidličkou.
Asi dvě lžíce strouhanky zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme mrkev, vejce a koření, promícháme.
Podle potřeby zahustíme strouhankou, přidáme petrželku a z hmoty tvarujeme knedlíčky, které vkládáme
do vroucí polévky a vaříme asi 5 minut. Knedlíčky můžeme připravit i z jiné zeleniny ( květáku, celeru atd.)
nebo ze směsi zeleniny.
asi 200 g mrkve
sůl a pepř
2 lžíce rozpuštěného másla
1 vejce
nasekaná petrželka
trošku muškátového květu
hrubá mouka podle potřeby
2 lžíce strouhanky
Mrkev uvaříme a vidličkou rozmačkáme.
Přidáme vajíčko, sůl, pepř, muškátový květ, nasekanou petrželku, máslo,
trochu hrubé mouky a strouhanku. Tvoříme kuličky a vkládáme do vroucí polévky, vaříme asi 5 minut.