Jemná a moc dobrá tuňáková pomazánka
- 1konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 pomazánkové máslo čisté(stačí i 1/2)
- 1 sýr GERVAIS neochucený nebo Lučina
- 2 uvařená vajíčka
- 5-10cm pórku
- Sůl
Z konzervy tuňáka slejeme šťávu. Maso z tuňáka vyšleháme s pomazánkovým máslem,uvařenými žloutky a Gervais sýrem, přidáme na jemno nakrájený pórek a na jemno nasekané bílky z vajec, dochutíme solí.
Někdy dávám obměnu-jen 1/2 pomazánkového másla a bez vajec.
nebo:
- 1 konzerva tuňáka v oleji (cca185g)
- 1/2 cibule na jemno pokrájená
- pomazánkové máslo bez příchuti - 3-4 polévkové lžíce
- plnotučná hořčice - 1-2 polévkové lžíce
- 3-4 natvrdo uvařená vajíčka -oloupaná a na hrubém struhadle nastrouhaná
- sůl a pepř (používám mlýnek Barevný pepř)
- Na dozdobení - dochucení na jemno pokrájená petrželová nať nebo pažitka.
Do mísy vyklopíme celou konzervu tuňáka i s olejem - vidličkou rozmačkáme, přidáme pokrájenou cibuli, pomazánkové máslo, hořčici, promícháme, přidáme nastrouhaná vajíčka, osolíme, opepříme a ještě jednou pořádně promícháme.Namažeme na čerstvý chléb nebo jiné pečivo, které máme rádi, posypeme na jemno pokrájenou petrželkou (natí) nebo pažitkou a podáváme.