Pečená segedínská krkovička
60 g cibule
400 g vepřové krkovičky bez kosti
250 g kysaného zelí
300 g dýně
200 g smetany ke šlehání
200 g zakysané smetany
200 ml vývaru nebo vody
10 g sladké papriky
1 bobkový list
pepř
Na dno pekáčku rozprostřete na nudličky nakrájenou cibuli. Na ni položte naklepané plátky krkovice, které jste osolili a opepřili. Dýni zbavte semínek, hokaido pouze omyjte, máslovou dýni oloupejte. Očištěnou dýni nakrájejte na kostičky a ty nasypte na maso. Z kysaného zelí jemně vymačkejte přebytečný nálev a zelí trošku nakrájejte. Posypte jím dýni, přihoďte bobkový list a vše zalijte smetanou rozmíchanou se zakysanou smetanou, vývarem, paprikou, solí a pepřem. Kdo chce, může přidat i trošku pálivé papriky. Pekáček zakryjte a vše nechte péct 40 minut na 200 °C. Pak kryt odstraňte a vše dopečte 20 minut, dokud nezačne povrch zlátnout.
Podávejte samotné, přílohu tvoří dýně použitá v receptu.