Masové kuličky s mozzarellou LC
- 600 g mleté maso tučnější
- 50 ml smetana na šlehání min. 30 %
- 220 g Mozzarella
- 1 lžíce zelená petrželka nasekané lístky
- Sůl
Zapneme troubu na 170 °C. V míse smícháme mleté maso, osolíme (pokud jste již nekoupili mleté maso, které je osolené!), přidáme smetanu. Česnek oloupeme, stroužky utřeme, přidáme k masu.
Na hrubé části struhadla nastrouháme Mozzarellu. Nasekáme lístky petrželky a vše promícháme dohromady. Ruce namočíme do studené vody, odebíráme stejné množství masové směsi a tvarujeme kuličky. Ty klademe na plech vyložený pečicím papírem. Jakmile jsme zpracovali všechnu masovou směs, vložíme plech s kuličkami do trouby a pečeme zhruba 20-30 minut.
Z množství podle tohoto receptu upečeme asi 20 masových kuliček o pr. cca 4 cm.
Rychlé tipy
Mozzarella podrží směs pohromadě, není nutné přidávat vejce.
Nemusíte kuličky péct v troubě, další varianta je připravit je na pánvi, usmažte je třeba na sádle. Pak však u plotny musíte stát a bedlivě kuličky obracet.