LC semínkové rohlíky
- 125 g mozzarella v nálevu
- 2 vejce
- 100g lněné mouky
- 50 g mandlové mouky
- 30 g slunečnicových semínek
- 20 g Fibra (bramborová vláknina)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/4 lžičky sůl, kurkuma
- 1 lžička prášku do pečiva
Z mozzarely vylejeme nálev a rozmixujeme ji s vajíčky na hladký krém. Postupně přidáme všechny ingredience a zpracujeme ručně nebo v kuchyňském robotu na hutné těsto, které se nelepí na okraje nádoby.
Těsto rozdělíme na 3 díly a vytvarujeme z těsta 3 rohlíky a hotové tvary vyválíme v semínkách slunečnice.
Dáme je na pečící papír odpočinout. Běžně si připravuji low carb pečivo večer, uchovávám ho v lednici a ráno upeču. Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme naznačit zářezy. Pečeme 20 minut na 170 °C.